Dirty Dance Sopron
Dirty Dance Sopron Egyesület
Riport Kovács Júlia K-pop Tanárunkkal
Categories: Uncategorized

Új sorozatunkban Tanárainkkal olvashattok minden héten egy kis írást:

Elsőként K-Pop osztályunk vezetőjével

Kovács Júlia vagyok, 18 éves, elsőéves egyetemi hallgató. Körübelül 10 éve táncolok és ezidő alatt sok táncstílusban kipróbálhattam magam. Volt közte néptánc, hastánc, és egy kis jazz balett is kiskoromban. Azonban, amiben a legjobban megtaláltam önmagam az a hip-hop, majd később a kpop táncok világa.

Miért a kpop? Az okát nem is tudnám pontosan megfogalmazni. Még 2016-ban találtam rá barátnőm által a kpop világára és szerelmesedtem bele, Az pedig, hogy minden kpop dal rendelkezik táncokkal csak egy nagy pluszt adott hozzá. Az előadóktól rengeteg motivációt kapok és mindig inspirálnak.

Mik a céljaid idén a csoportoddal, van esetleg valami kilátásban, video, esetleg megmérettetés? Jelenleg legfőbb célom a csapatommal, hogy tudásunkat egy gálán megmutathassuk a közönségnek. Úgy gondolom egy nagyon támogató és családias környezetet alakítottunk ki, ahova mindenki szívesen jön, hogy kikapcsolódjon és hasonló érdeklődéskörű emberekkel töltse az idejét. Aztán pedig ki tudja a lehetőségek tárháza végtelen.

A tanulás mellett fontosnak tartod, hogy a sport, a tánciránti szereteted végig kísérjen életedben? Az időm legnagyobb részét jelenleg a tanulás tölti ki, ennek ellenére nem áll szándékomban elhagyni a mozgást, a táncolást. A tánc az, ami segít kikapcsolni és leadni a stresszt.

Miért szeretsz Dirty lenni? Itt mindenki számíthat a másikra, sok támogatást kapunk. Én magam is sok olyan élményt, tapasztalatot és lehetőséget kaptam a Dirtytől, amiért egész életemben hálás leszek. A Dirty egy nagy család.

Milyen érzés tanítani, neked mint az ország egyik ismert k-pop cover táncosa? Soha nem az számított, hogy hányan ismernek, hanem hogy olyan közösségben táncolhatok, akikkel hasonló az érdeklődési körünk. Örömmel tölt el, hogy ezeknek az embereknek átadhatok egy kicsit a tudásomból és együtt hódolhatunk annak, amit szeretünk, a táncnak és a kpopnak.

dirty_kepek_netre8dirty_kepek_netre3dirty_kepek_netre5dirty_kepek_netredirty_kepek_netre4dirty_kepek_netre1

Szóljon hozzá!


kilenc + 6 =